Jonatan Bukkøy Arntzen er medeier av restaurant Ask & Loke i Drammen har lang fartstid på Kjøkkenet. (Maaemo ***, Fiskekompaniet Sous Chef, Cornelius på Holmen Kjøkkensjef, Oro By Terje Ness *, Onda by Pal & Ness Sous Chef, Palmen Grand Hotell kjøkkensjef, Kreativ catering Kjøkkensjef, med fler.
Jonatan sin tilnærming på kjøkkenet og menyer er gode råvarer, rene smaker, bærekraft og estetikk. Råvarene skal få sin egen plass og gi sitt eget smaksinntrykk i rettene. Maten skal også gå sammen med sesong, tradisjon og smakene skal minne om nærområdet den lages i.
De siste årene er det blitt mer og mer bookinger til gjestespill som på Hildr Tromsø, Eggen Restaurant Åndalsnes, Skibotn Hotell, Bios Nordreisa, Nabolaget Bodø, Eksjø Stadshotel Sverige med fler samt utallige matkurs, foredrag og konsultasjons arbeid hovedsakelig med flotte Søstrene Storås i Kongsberg og Quality Hotell River Station The Sosial. Pop up restauranter hos SALT oslo, Haandbryggeriet, Drammen Scener, Brygg med fler.
Dette tilbyr også Jonatan gjennom dette lille sideprosjektet Markens Grøde. Selv om hans hovedfokus er i Matsalen i Drammen er tiden tilstrekkelig til andre oppdrag og en fin måte å holde knivene skarpe, utvikle produkter og spre gleden vi får fra Marken grøde både fra hav, vann, strand, jorder, skog og fjell!
Hvorfor starte denne lille bedriften? Vi har erfart at gjennom disse lille eskapadene har Jonatan også fått ny inspirasjon og mer drive som han bruker i sitt daglige virke i Ask&Loke. Og som gir utslag i kvaliteten, energien og innovasjonen på kjøkkenet, i teamet og i matsalen.